Konu
:
Milföylü Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Pasta
milöfylü pasta tarifi - milföylü tatlılar - milföylü pasta nasıl yapılır
Malzemeler ;
6 adet milföy hamuru
Kreması ;
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Üzeri için ;
Pudra şekeri
Yapılışı ;
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp biraz yumuşamasını sağlayın
İkişerli üst üste dizin ve uzunlamasına merdaneyle açın
Boylarını uzatın
Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin
Pişen milföyleri bir kenarda soğutun
Bu arada krema malzemelerinin vanilya hariç hepsini bir tencereye koyup krema kıvamına gelene kadar ocakta pişirin
İnmesine yakın vanilyayı koyun ve bir kenera alıp soğutun
Soğumuş milföy hamurundan ilkini alıp üzerine soğumuş kremadan sürün ve diğer milföy parçasını yerleştirin
Yine hamurun üzerine krema sürün ve en üste son kalan hamuru yerleştirip dilimlere bölün
Üstlerine bol pudra şekeri serpip servis tabağına alın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul