Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Pasta



milöfylü pasta tarifi - milföylü tatlılar - milföylü pasta nasıl yapılır
Malzemeler ;


6 adet milföy hamuru

Kreması ;


2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 paket vanilya

1 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı nişasta

Üzeri için ;


Pudra şekeri

Yapılışı ;


Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp biraz yumuşamasını sağlayınİkişerli üst üste dizin ve uzunlamasına merdaneyle açınBoylarını uzatınFırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirinPişen milföyleri bir kenarda soğutun

Bu arada krema malzemelerinin vanilya hariç hepsini bir tencereye koyup krema kıvamına gelene kadar ocakta pişirinİnmesine yakın vanilyayı koyun ve bir kenera alıp soğutun

Soğumuş milföy hamurundan ilkini alıp üzerine soğumuş kremadan sürün ve diğer milföy parçasını yerleştirinYine hamurun üzerine krema sürün ve en üste son kalan hamuru yerleştirip dilimlere bölünÜstlerine bol pudra şekeri serpip servis tabağına alın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla