Yalnız Mesajı Göster

Kahke-bayram çöreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahke-bayram çöreği



-500GRUN

-125GRMARGARİN

-1 SU BARDZEYTİNYAĞI

-1 SU BARDSÜT

-2 SU BARDŞEKER

-KARBONAT

-2 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR,MAHLEP,DAMLA SAKIZI,KARANFİL,TARÇIN,MUSKAT,ZENCEFİL

1PAKET VANİLYA

YAPILIŞI:MARGARİN ERİTİLİR,ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞTIRILIRSÜT,ŞEKER VE UN(BİZ BİRAZ TAM BUĞDAY UNU DA EKLEDİK) İLE HAMUR YAPILIRYAĞLAR DA EKLENİRBAHARATLAR DA KARIŞTIRILARAK KULAK MEMESİNDEN DAHA YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILIR(UN ÖLÇÜYE GÖRE BİRAZ FAZLA ALIYOR,EKLEME YAPABİLİRSİNİZ)CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP HAFİF ISLATILMIŞ SUSAMA BATIRILIP,ÇÖREK KALIBINDA ŞEKİL VERİLİR175 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR

AFİYET OLSUN

BU ÇÖREK İSKENDERUNDA VE ÇEVRESİNDE BAYRAMLARDA YAPILIR1-2 AY DAYANIRBAHARATLARIN FARKLI AROMASIYLA İNANILMAZ LEZZETLİ BİR ÇÖREKTİRBU ÇÖREK MAYALI DA YAPILABİLİR

UMARIM BEĞENİRSİNİZDENERSENİZ EĞER YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLARSEVGİYLE KALIN-MUTLU KALIN

Alıntı Yaparak Cevapla