Konu
:
Karışık Yemişli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Yemişli Tart
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Yemişli Tart
Karışık Yemişli Tart Tarifi - Karışık Yemişli Tart Yapılışı - Karışık Yemişli Tart Nasıl Yapılır - Karışık Yemişli Tart Malzemeleri
Malzemeler :
2,5 Su B
Un
125 Gr
Margarin
1 Çay B
Toz Şeker
1 Yumurta
3 Çorba K
Toz Fındık
Yarım Çay B
Buzlu Su
Kreması İçin:
2,5 Su B
Süt
6 Çorba K
Toz Şeker
2 Çorba K
Un
1 Pk
Vanilya
2 Çorba K
Köpürtülmüş Şanti
Üzeri İçin:
Kayısı
Fındık
Ceviz
Yeşil Fıstık
Kayısı Çekirdeği
2 Çorba K
Bal
Hazırlanışı :
Margarin ve yumurtayı karıştırma kabına alıp eziyoruz
Toz şeker, un, toz fındık ve buzlu su koyup yoğuruyoruz
Hamuru tart kalıbına koyup bastırıyoruz
10 dakika derin dondurucuda dinlendiriyoruz
Dondurucudan çıkarttıktan sonra çatalla bir kaç yere delik açıyoruz
Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 pişiriyoruz
Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz
Kreması için, süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar pişiriyoruz
Un ve vanilya katıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz
Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Soğuduktan sonra köpürtülmüş şantiyi kremaya ekleyip karıştırıyoruz
Eğer katı olursa biraz soğuk süt koyup kıvamını açabiliriz
Tart hamurunun üzerine kremasını döküp sürüyoruz
Üzerine, kayısı, fındık, ceviz, yeşil fıstık ve kayısı çekirdeği diziyoruz
Balı ben marie usulü eritiyoruz
Yemişlerin üzerine sürüp servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul