Yalnız Mesajı Göster

Karışık Yemişli Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Yemişli Tart



Karışık Yemişli Tart Tarifi - Karışık Yemişli Tart Yapılışı - Karışık Yemişli Tart Nasıl Yapılır - Karışık Yemişli Tart Malzemeleri

Malzemeler :


2,5 Su B Un

125 Gr Margarin

1 Çay B Toz Şeker

1 Yumurta

3 Çorba K Toz Fındık

Yarım Çay B Buzlu Su


Kreması İçin:

2,5 Su B Süt

6 Çorba K Toz Şeker

2 Çorba K Un

1 Pk Vanilya

2 Çorba K Köpürtülmüş Şanti


Üzeri İçin:

Kayısı

Fındık

Ceviz

Yeşil Fıstık

Kayısı Çekirdeği

2 Çorba K Bal


Hazırlanışı :


Margarin ve yumurtayı karıştırma kabına alıp eziyoruz Toz şeker, un, toz fındık ve buzlu su koyup yoğuruyoruz Hamuru tart kalıbına koyup bastırıyoruz 10 dakika derin dondurucuda dinlendiriyoruz


Dondurucudan çıkarttıktan sonra çatalla bir kaç yere delik açıyoruz Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 pişiriyoruz Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz Kreması için, süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar pişiriyoruz


Un ve vanilya katıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra köpürtülmüş şantiyi kremaya ekleyip karıştırıyoruz Eğer katı olursa biraz soğuk süt koyup kıvamını açabiliriz


Tart hamurunun üzerine kremasını döküp sürüyoruz Üzerine, kayısı, fındık, ceviz, yeşil fıstık ve kayısı çekirdeği diziyoruz Balı ben marie usulü eritiyoruz Yemişlerin üzerine sürüp servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla