Konu
:
Oktay ustanın tarifi Profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Oktay ustanın tarifi Profiterol
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay ustanın tarifi Profiterol
Bu tarif Oktay Usta'ya ait
Yapımı çok kolay ama sonuç süper lezzetli
Sizde profiteröl severseniz mutlaka deneyin derim
Bu ölçülerle 80-90 adet profiteröl hamuru çıkıyor
Yani üç tepsi kadar
Çünkü kabarma payını düşünüp iki cm aralıklarla sıkmak gerekiyor
Hamur fazla gelirse pişirip buzdolabında 3-4 gün derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz
Ama fazla geleceğini sanmam bizim evde bir akşamda bitti) Krema ölçüsü tam geliyor fakat çikolata sosu iki ölçü yapmakta fayda var
MALZEMELER:
Hamuru için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
100 gr tereyağ ya da margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
4 adet yumurta
Kreması için:
Yarım litre süt
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet toz şanti
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu
Yarım litre süt
YAPILIŞI: Tencereye su,yağ,tuz ve şekeri koyup ocağa koyun
Kaynamaya başlayınca azar azar un ekleyerek karıştırın
Unun tamamını ekleyince tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak kısık ateşte pişirin
Pişen hamuru kenara alıp soğumaya bırakın
Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın
Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince içine tek tek yumurtaları ekleyin
Her kırdığınız yumurtayı mikserle hamura iyice yedirmeden diğerini kırmayın
Hamur kekten daha sert ama kurabiyeden yumuşak yapışkan bir hal alıyor
Sıkma torbasına hamuru doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük toplar halinde sıkın
Önceden ısıtılımış 150 derecelik fırında 50-60 dakika yani hamurlar kabarıp kızarana kadar pişirin
Hamuru pişirirken fırını asla açmayın
Pişen hamurları fırını kapatıp soğuyana kadar fırından çıkarmayın
Yoksa hamur çökebilir
Diğer yandan krema malzemelerini tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Mikserle çırpıp havalandırın ve dolaba kaldırın
İyice soğudukça krema koyulaşıp kıvama gelecektir
Kremayı sıkma torbasına boşaltın
Pişirdiğiniz hamurları torbanın ucu ile bastırıp delin ve krema ile doldurun
Hamur kremayı ittiğinde dolmuş demektir
Hazır çikolata sosunu tarifine göre pişirin
Ilınınca hazırladığınız hamurların üstüne döküp hemen servis yapın
Yoksa hamurlar yumuşayabilir
PÜF NOKTALARI:
1
Hamura koyacağınız yumurtalar mutlaka oda ısısında olmalı
2
Yumurtaları hamur iyice soğuyunca ekleyin
3
Yumurtaları iyice hamura yedirmeden bir diğerini eklemeyin
4
Fırın mutlaka ısıtılmış olmalı
5
Hamurlar pişine kadar fırının kapağını asla açmayın
6
Pişme işlemi bitince fırını kapatın ve hamurları içinde 15-20 dakika soğumaya bırakın
Bu süre sonunda fırının kapağını açın
AFİYET OLSUN!!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul