Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli İrmik Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli İrmik Pastası



Kestaneli İrmik Pastası Tarifi - Kestaneli İrmik Pastası Yapılışı - Kestaneli İrmik Pastası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kestaneli İrmik Pastası

Malzeme Listesi:


Tabanı İçin:

1 Kase Kestane

1 P Petibör Bisküvi

100 Gr Tereyağı


İrmik Kreması İçin:

1 LtSüt

1 Su B Tozşeker

7 Çorba K İrmik

1 Limon Kabuğu Rendesi


Krokanı İçin:

1 Su B Toz Şeker

1 Su B Bütün Badem


Hazırlanışı:


Kestanelerin ortasını çizip fırında pişiriyoruz Pişen kestanelerin kabuklarını soyuyoruz Soğuyunca rondodan geçiriyoruz Petibör bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz galine getiriyoruz


Karıştırma kabına alıyoruz Kestaneyi ekliyoruz Tereyağını eritip ılıdıktan sonra karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz Boş bir çember kalıbı servis tabağının ortasına koyuyoruz Karıştırma olduğumuuz kestaneli tabanı çemberin içine döküp bastırıyoruz


Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyu ocağın üzerine alıyoruz Şeker eridikten sonra irmik ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz Kremayı tabanın üzerine döküyoruz


Soğuması için dinlendiriyoruz Krokanı için, toz şekeri tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz Şeker eridikten sonra bütün bademi ekleyip sürekli karıştırıyoruz Kısık ateşte karamelize olduktan sonra yağlanmış fırın kabının içine koyuyoruz


Soğuduktan sonra merdane ile üzerinden geçip krokanları inceltiyoruz Pastanın kreması soğuduktan sonra üzerine krokanı döküyoruz


Çemberini çıkarıp servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla