Konu
:
Kestaneli İrmik Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli İrmik Pastası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli İrmik Pastası
Kestaneli İrmik Pastası Tarifi - Kestaneli İrmik Pastası Yapılışı - Kestaneli İrmik Pastası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kestaneli İrmik Pastası
Malzeme Listesi:
Tabanı İçin:
1 Kase Kestane
1 P
Petibör Bisküvi
100 Gr
Tereyağı
İrmik Kreması İçin:
1 Lt
Süt
1 Su B
Tozşeker
7 Çorba K
İrmik
1 Limon Kabuğu Rendesi
Krokanı İçin:
1 Su B
Toz Şeker
1 Su B
Bütün Badem
Hazırlanışı:
Kestanelerin ortasını çizip fırında pişiriyoruz
Pişen kestanelerin kabuklarını soyuyoruz
Soğuyunca rondodan geçiriyoruz
Petibör bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz galine getiriyoruz
Karıştırma kabına alıyoruz
Kestaneyi ekliyoruz
Tereyağını eritip ılıdıktan sonra karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz
Boş bir çember kalıbı servis tabağının ortasına koyuyoruz
Karıştırma olduğumuuz kestaneli tabanı çemberin içine döküp bastırıyoruz
Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyu ocağın üzerine alıyoruz
Şeker eridikten sonra irmik ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz
Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz
Kremayı tabanın üzerine döküyoruz
Soğuması için dinlendiriyoruz
Krokanı için, toz şekeri tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz
Şeker eridikten sonra bütün bademi ekleyip sürekli karıştırıyoruz
Kısık ateşte karamelize olduktan sonra yağlanmış fırın kabının içine koyuyoruz
Soğuduktan sonra merdane ile üzerinden geçip krokanları inceltiyoruz
Pastanın kreması soğuduktan sonra üzerine krokanı döküyoruz
Çemberini çıkarıp servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul