Konu
:
Ananaslı Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Ananaslı Bisküvi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananaslı Bisküvi
fransız bisküvisi - ananaslı bisküvi tarifi
Ananası yarım parmak kalınlığında ve halka halka doğrayınız
Yirmi dört derece şurupta ve yavaş ateşte bir iki taşım kadar kaynatınız
Ananastan kalan kırıntıları da bir havanda döverek elekten geçiriniz
Bunları da ayrıca kesilmiş şekerle 32 derecede kaynatıp kıvamına getiriniz
Sonra savaren'i dilim dilim kesip bir tepsiye diziniz
Üzerlerine ince dövülmüş toz şekeri ekiniz ve fırına koyunuz
Şeker eriyene kadar fırında kalsın
Sonra çıkarın
Savaren dilimleri üzerine ananasın tanelerini düz bir çepeçevre diziniz
Ananasın ezmesiyle tanelerden arta kalan şurubu da karıştırıp dilimlelerin üstüne gezdiriniz
12 yumurta sarısıyla 500 gram tozşekerini tahta kaşıkla dövüp rendelenmiş limon kabuğu serperek iyice eziniz
12 yumurta akını çok katı oluncaya dek döverek kaşıkla azar azar yumurta sarısıyla iyice karıştırdıktan sonra 250 gram un serpip eziniz
Koyu boza kıvamına gelince bir bisküvi kalıbının içini yağlayıp ince toz şeker ekiniz
Sonra hamuru yarısına kadar koyup orta hararetli fırında 1,5 saat pişirerek fırından alıp kurumaya bırakınız
İyice kuruyunca tabağa çevirip servis yapınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul