Konu
:
Antepfıstıklı Islak Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Islak Kurabiye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Islak Kurabiye
Antepfıstıklı Islak Kurabiye Tarifi - Antepfıstıklı Islak Kurabiyenin Yapılışı - Antepfıstıklı Islak Kurabiye Nasıl Yapılır
malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
ıslatmak için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
üzeri için:
toz antep fıstığı
yapılışı:
Önce ıslatmak için gereken şeker ve suyu ocakta şeker erinceye kadar kaynatmadan sadece ısıtın
Hamur için, şeker ve yumurtayı derin bir kasede karıştırın
Sıvıyağ, toz antepfıstığı, kabartma tozu ve unu ekleyin, kulak memesi kıvamında yoğurarak bir hamur hazırlayın
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın, yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzerleri kızarmadan 15-20 dakika pişirin
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken şerbete batırıp, çıkartın
Servis tabağına dizip üzerleri antep fıstığı serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul