Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstıklı Islak Kurabiye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Islak Kurabiye



Antepfıstıklı Islak Kurabiye Tarifi - Antepfıstıklı Islak Kurabiyenin Yapılışı - Antepfıstıklı Islak Kurabiye Nasıl Yapılır




malzemeler:


2 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz antep fıstığı

1 paket kabartma tozu

4,5 su bardağı un

ıslatmak için:

1 su bardağı şeker

2 su bardağı su


üzeri için:


toz antep fıstığı


yapılışı:


Önce ıslatmak için gereken şeker ve suyu ocakta şeker erinceye kadar kaynatmadan sadece ısıtın Hamur için, şeker ve yumurtayı derin bir kasede karıştırın Sıvıyağ, toz antepfıstığı, kabartma tozu ve unu ekleyin, kulak memesi kıvamında yoğurarak bir hamur hazırlayın Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın, yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzerleri kızarmadan 15-20 dakika pişirin Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken şerbete batırıp, çıkartın Servis tabağına dizip üzerleri antep fıstığı serpin

Alıntı Yaparak Cevapla