Konu
:
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Profiterol Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Profiterol Tarifi
Oktay Usta Profiterol - Oktay Usta Çabuk Profiterol Tarifi - Kolay Profiterol - Profiterol Tarifi
Hamur malzemeleri;
* 110 gram un
* 75 gram margarin
* 185 gram su
* 5 gram toz şeker
* 3-4 adet yumurta
Çikolata sosu;
* 200 gram toz şeker
* 35 gram kakao
* 110 gram su
* 50 gram tereyağı
Pastacı kraması;
* 250 gram süt
* 75 gram toz şeker
* 35 gram un
* 25 gram tereyağı
* 2 adet yumurtanın sarısı
* Yarım kahve kaşığı vanilya tozu
* Ayrıca 200 gram krem şanti
Profiterol tarifi
1
Tarifteki gösterilen malzeme ile çikolata sosu yapılmalı ve bir kenara bırakılmalıdır : Çikolata sosu tarifi için tıklayın
2
Pastacı kreması malzemeleriyle Pastacı Kreması hazırlanmalı ve o da bir yerde bekletilmelidir : Pastacı Kreması tarifi için tıklayın
3
Hamur malzemelerini kullanarak 4-5 santimetre çapında yuvarlaklar oluşturmalı ve pişirmeliyiz : Su Hamuru tarifi için tıklayın
4
Bundan sonra pişmiş bu küçük hamurların üst kısımlarına yakın olan yerlerinden enliliğine doğru birer küçük kapak keserek, bu kesik yerden hamurların içlerine, yarı yarıya olmak üzere önce pastacı kremasını, sonra da 200 gram krem şantiyi bölerek doldurmalı ve kremanın üstlerine de küçük kapakları kapattıktan sonra bunları tabağa almalı ve üstlerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu dökmeli ve servis yapmalıdır
Profiteroldleri afiyetle yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul