Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta Profiterol Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Profiterol Tarifi



Oktay Usta Profiterol - Oktay Usta Çabuk Profiterol Tarifi - Kolay Profiterol - Profiterol Tarifi

Hamur malzemeleri;


* 110 gram un

* 75 gram margarin

* 185 gram su

* 5 gram toz şeker

* 3-4 adet yumurta


Çikolata sosu;


* 200 gram toz şeker

* 35 gram kakao

* 110 gram su

* 50 gram tereyağı


Pastacı kraması;


* 250 gram süt

* 75 gram toz şeker

* 35 gram un

* 25 gram tereyağı

* 2 adet yumurtanın sarısı

* Yarım kahve kaşığı vanilya tozu

* Ayrıca 200 gram krem şanti


Profiterol tarifi


1 Tarifteki gösterilen malzeme ile çikolata sosu yapılmalı ve bir kenara bırakılmalıdır : Çikolata sosu tarifi için tıklayın

2 Pastacı kreması malzemeleriyle Pastacı Kreması hazırlanmalı ve o da bir yerde bekletilmelidir : Pastacı Kreması tarifi için tıklayın

3 Hamur malzemelerini kullanarak 4-5 santimetre çapında yuvarlaklar oluşturmalı ve pişirmeliyiz : Su Hamuru tarifi için tıklayın

4 Bundan sonra pişmiş bu küçük hamurların üst kısımlarına yakın olan yerlerinden enliliğine doğru birer küçük kapak keserek, bu kesik yerden hamurların içlerine, yarı yarıya olmak üzere önce pastacı kremasını, sonra da 200 gram krem şantiyi bölerek doldurmalı ve kremanın üstlerine de küçük kapakları kapattıktan sonra bunları tabağa almalı ve üstlerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu dökmeli ve servis yapmalıdır Profiteroldleri afiyetle yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla