Konu
:
Truffle
Yalnız Mesajı Göster
Truffle
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Truffle
Truffle Tarifi - Truffle Yapılışı - Truffle Malzemeleri
Malzemeler
200 ml
krema
400 gr bitter çikolata
40 gr kadar tereyağı
Bulamak için; hindistan cevizi, kakao, pudra şekeri, petibör kırıkları, ceviz kırıkları, antep fıstığı kırıkları
Hazırlanışı
Önce çikolatayı ufak ufak kırıyoruz bir kabın içerisine, tereyağını da yine başka bir kapta ufak ufak bölün
Kremayı bir tavada ısıtıyoruz ve kaynamaya başlayınca çikolatalarımızın üzerine döküyoruz
Sonra kaşık yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıyoruz
ve en son tereyağımızı da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz
Sonra bu karışımın üzerini bir kapakla kapatıp 1 gün dolapta bekletiyoruz
Ertesi gün bir kaşık yardımıyla karışımdan biraz alın ve top şekli verin ve dilediğiniz arzu ettiğiniz malzemeye bulayın/batırın
Ben kakao ve hindistan cevizi tercih ettim
Eğer karışımınız yaparken elinize yapışır ve erirse buzdolabında yarım saat beklettikten sonra tekrar devam edebilirsiniz yuvarlamaya
Nurbetül Altınkaya
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul