Konu: Truffle
Yalnız Mesajı Göster

Truffle

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Truffle



Truffle Tarifi - Truffle Yapılışı - Truffle Malzemeleri




Malzemeler


200 ml krema

400 gr bitter çikolata

40 gr kadar tereyağı

Bulamak için; hindistan cevizi, kakao, pudra şekeri, petibör kırıkları, ceviz kırıkları, antep fıstığı kırıkları


Hazırlanışı


Önce çikolatayı ufak ufak kırıyoruz bir kabın içerisine, tereyağını da yine başka bir kapta ufak ufak bölün Kremayı bir tavada ısıtıyoruz ve kaynamaya başlayınca çikolatalarımızın üzerine döküyoruz Sonra kaşık yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıyoruz ve en son tereyağımızı da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz Sonra bu karışımın üzerini bir kapakla kapatıp 1 gün dolapta bekletiyoruz

Ertesi gün bir kaşık yardımıyla karışımdan biraz alın ve top şekli verin ve dilediğiniz arzu ettiğiniz malzemeye bulayın/batırınBen kakao ve hindistan cevizi tercih ettim

Eğer karışımınız yaparken elinize yapışır ve erirse buzdolabında yarım saat beklettikten sonra tekrar devam edebilirsiniz yuvarlamaya


Nurbetül Altınkaya

Alıntı Yaparak Cevapla