Konu
:
Haşhaşlı Peksimet
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Peksimet
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Peksimet
Haşhaşlı Peksimet - Peksimet Kurabiye
İçindekiler
Hazır ekmek hamur 3 adet
Haşhaş 200 gr
Ceviz içi 200 gr
Yumurta 1 adet
Yapılışı
Haşhaşı kavurun
Kahve gibi çekerek toz haline getirin
Cevizi iri iri dövün
Ceviz, haşhaş ve sıvıyağı karıştırın
Üç hamuru da oklavayla biraz kalınca açın
hamurları ayrı ayrı açtıktan sonra birinin üzerine cevizli, haşhaşlı karışımın bir kısmını ince olarak yayın
Üzerine ikinci hamuru koyarak bu hamurun da her yerine haşhaşlı malzemeden yayın
Üçüncü hamura da aynı işlem uygulayın
Üç hamuru da üst üste koyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve iki parçayı üst üste koyun
Yarım ay şeklindeki bu hamurdan parmak eninde şeritler kesin
Şeritleri üst üste koyarak iki ucundan tutup burun
Bu halde yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine yumurta sürüp kızgın fırında yarım saat kadar pişirin
Haşhaşlı hazır şimdi yanına sert bir peynir, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul