Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Peksimet

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Peksimet



Haşhaşlı Peksimet - Peksimet Kurabiye



İçindekiler


Hazır ekmek hamur 3 adet

Haşhaş 200 gr

Ceviz içi 200 gr

Yumurta 1 adet

Yapılışı


Haşhaşı kavurun Kahve gibi çekerek toz haline getirin Cevizi iri iri dövün Ceviz, haşhaş ve sıvıyağı karıştırın Üç hamuru da oklavayla biraz kalınca açın hamurları ayrı ayrı açtıktan sonra birinin üzerine cevizli, haşhaşlı karışımın bir kısmını ince olarak yayın Üzerine ikinci hamuru koyarak bu hamurun da her yerine haşhaşlı malzemeden yayın Üçüncü hamura da aynı işlem uygulayın Üç hamuru da üst üste koyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve iki parçayı üst üste koyun Yarım ay şeklindeki bu hamurdan parmak eninde şeritler kesin Şeritleri üst üste koyarak iki ucundan tutup burun Bu halde yağlanmış tepsiye dizin Üzerine yumurta sürüp kızgın fırında yarım saat kadar pişirin Haşhaşlı hazır şimdi yanına sert bir peynir, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla