Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Tart



Peynirli Tart Tarifi - Peynirli Tart Yapılışı - Peynirli Tart Malzemeleri



Yarım paket tereyağı ya da margarin

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta beyazı

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

İçi için:

1 küçük kalıp beyaz peynir

8-10 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 kahve fincanı süt



# Yumuşak margarin, yoğurt, yumurta beyazı ve tuz yoğurma kabına konur Parmak uçlarıyla karıştırılır

# Üzerine un ve kabartma tozu eklenir, yumuşak bir hamur elde edilir Hamurun üzeri kapatılır, 15 dakika dinlendirilir

# Bu arada iç hazırlanır Peynir ezilir, maydanoz ince kıyılır ve pul biber eklenerek karıştırılır

# Hamurdan yumruk kadar bir parça ayrılır Kalan hamur tart kalıbının kenarlarına çıkacak büyüklükte merdaneyle açılır

# Hamur yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir Peynirli iç düzgün bir şekilde yayılır

# Ayrılan hamur bıçak sırtı kalınlığında açılır Bıçakla ya da ruletle 1 parmak eninde şeritler kesilir

# Şeritler tartın üzerine kafes şeklinde konur Üzerine yumurta sarısı-süt karışımı sürülür

# Tart önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir


Not: Yukarıda verilen hamur esas alınarak değişik sebzelerle farklı tartlar hazırlanabilir


Alıntı Yaparak Cevapla