Konu: Kivili Tart
Yalnız Mesajı Göster

Kivili Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivili Tart



Kivili Tart Tarifi - Kivili Tart Yapılışı - Kivili Tart Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kivili Tart

Malzeme Listesi


25 Su B Un

125 Gr Tereyağı

1 Yumurta

2 Çorba K Pudra Şekeri

Yarım Pk Kabartma Tozu

1 Pk Vanilya


Kreması İçin:


2 Su B Süt

7 Çorba K Toz Şeker

2 Çorba K Un

1 Pk Vanilya

1 Yumurta Sarısı

1 Poşet Köpürtülmüş Şanti


Üzeri İçin:


6 Kivi

1 Portakal



Hazırlanışı:


Kreması için: Tencereye sütü döküyoruz Üzerine şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave ediyoruz Kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırıyoruz


Kıvam koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra içerisine köpürtülmüş şantiyi döküp çırpıyoruz


Hamuru İçin: Karıştırma kabına unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz Tereyağ ve yumurtayı ilave edip ortasından yoğurmaya başlıyoruz


Kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz Hamuru unlayarak merdane ile açıp tart kalıbın içerisine alıyoruz Hamurun kabarmaması için ortasına çatal batıyoruz


Tartı derin dondurucuda yarım saate yakın bekletiyoruz Sonrasında Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip hamurumuzu pişiriyoruz


Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz Soğuyan tartın üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı döküyoruz


Üzerine ise dilimlenmiş portakal ve kivileri yerleştirip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla