Yalnız Mesajı Göster

Sable Bisküvisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sable Bisküvisi



Sable Bisküvisi Tarifi - Sable Bisküvisi Nasıl Yapılır - Sable Bisküvisi Malzemeleri


Malzemeler:


230 gr oda sıcaklığında tereyağı

110 gr pudra şekeri (1 bardak)

1 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı

4 su bardağı un (450 gr civarı)

1 tatlı kaşığı vanilya aroması

isteğe göre 1 tatlı kaşığı limon aroması


Yapılışı:


1- Oda sıcaklığındaki tereyağını çırpma kabına alın ve 1 dakika kadar yüksek devirde çırpın

2- Çırpma kabına pudra şekerini ekleyerek 1 dakika daha çırpın

3- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı ve aromaları ekleyip tamamen karışıncaya kadar çırpın

4- Karışım hazır olunca 4 parçada (1 su bardağı unu ekleyip karıştırın, tüm unu ekleyin bitinceye kadar aynı işlemi yapın) unu ekleyin

5- Tüm un bitince 1 dakika daha karıştırın Bu aşamada hamur size cıvık gelebilir sakın ama sakın un eklemeyin

6- Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölün ve streç film ile sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin

7- Dinlenip biraz daha kıvam alan hamuru unladığınız tezgaha alıp 1 cm kalınlığında açın (açarken zorluk yaşarsanız hafifçe unlayın)

8- Açtığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla kesip silikomat ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aktarın

9- 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika yanları çok hafif kızarıncaya kadar pişirin Fırından alırken hala biraz yumuşak olacaklar ama kesinlikle daha fazla fırınlamayın

10- Soğuyan kurabiyeleri servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla