Konu
:
Sable Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
Sable Bisküvisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sable Bisküvisi
Sable Bisküvisi Tarifi - Sable Bisküvisi Nasıl Yapılır - Sable Bisküvisi Malzemeleri
Malzemeler:
230 gr oda sıcaklığında tereyağı
110 gr pudra şekeri (1 bardak)
1 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı
4 su bardağı un (450 gr civarı)
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
isteğe göre 1 tatlı kaşığı limon aroması
Yapılışı:
1- Oda sıcaklığındaki tereyağını çırpma kabına alın ve 1 dakika kadar yüksek devirde çırpın
2- Çırpma kabına pudra şekerini ekleyerek 1 dakika daha çırpın
3- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı ve aromaları ekleyip tamamen karışıncaya kadar çırpın
4- Karışım hazır olunca 4 parçada (1 su bardağı unu ekleyip karıştırın, tüm unu ekleyin bitinceye kadar aynı işlemi yapın) unu ekleyin
5- Tüm un bitince 1 dakika daha karıştırın
Bu aşamada hamur size cıvık gelebilir sakın ama sakın un eklemeyin
6- Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölün ve streç film ile sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin
7- Dinlenip biraz daha kıvam alan hamuru unladığınız tezgaha alıp 1 cm kalınlığında açın
(açarken zorluk yaşarsanız hafifçe unlayın)
8- Açtığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla kesip silikomat ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aktarın
9- 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika yanları çok hafif kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alırken hala biraz yumuşak olacaklar ama kesinlikle daha fazla fırınlamayın
10- Soğuyan kurabiyeleri servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul