Konu
:
Muzlu Dökme Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Dökme Kurabiye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Dökme Kurabiye
Muzlu Dökme Kurabiye Tarifi - Muzlu Dökme Kurabiye Yapılışı - Sana Tarifleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları
Malzeme
- 175 g Sana paket margarin
- 2 adet yumurta
- 1 adet muz
- 175 g esmer şeker
- 175 g un
- 1 paket kabartma tozu
- 100 g yulaf
- 1 su bardağı damla çikolata
- ½ su bardağı hindistan cevizi
- ½ su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
1
Kurabiyenin hamuru için gerekli bütün malzemeler yarım saat önceden buzdolabından çıkarılır
İlk önce derin bir kâseye yumurtaları kırıp, üzerine esmer şekeri, hindistan cevizi, yulafı, kabartma tozunu, tarçını, oda sıcaklığında bekletip parçalara kestiğiniz Sana margarini, unu ve damla çikolataları ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun
2
Hamurun kıvamı ele yapışacak
Sana ile yağladığınız tepsiyi iki kaşık yardımıyla harçtan alıp şekilsiz olarak tepsiye koyun
(Kaya kurabiye gibi)
3
Kabuğunu soyduğunuz muzların kararmaması için üzerine limon sürün
En son olarak muzları dilimleyip kurabiyelerin içine bir adet muz dilimini batırın
4
Kurabiyeleri önceden 185 derecede ısıttığınız fırında pembeleşinceye kadar 15–20 dakika pişirin
Kurabiyelerin kıtır olmasını isterseniz fırında 5 dakika daha fazla tutup pişirin
5
Pişen kurabiyeleri tepside 10 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına alın
Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz tepsiden çıkarmaya çalışırsanız kurabiyeler kırılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul