Konu
:
Portakallı Tarçınlı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Tarçınlı Kek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Tarçınlı Kek
Portakallı Tarçınlı Kek Tarifi - Portakallı Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır - Portakallı Tarçınlı Kek Malzemeleri
Portakallı Tarçınlı Kek
Malzemeler:
3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker
1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave edin
3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ
3 su bardağı un
1 kabartma tozu, vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya kavrulmuş fındık
Yapılışı:
Tozşekeri çırpma kabınıza alıp rendelenmiş portakalı ilave edin bir miktar mikserle çırpın
Yumurtaları ilave edip çırpmaya başlayın
Yaklaşık mikserin gücüne göre 4-6 dakika çırpmaya devam edin
Yumurta ve şeker karışımı çırpmanın sonunda kabarıp beyazlaşacaktır
Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin
Karışıma koyup hafif karıştırın
Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla birlikte eleyin ve karışıma ilave edip tekrara düşük hızda veya spatula yardımıyla kek hamurunu karıştırın
Üzüm ve kullanıyorsanız fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın
Yağlanmış unlanmış veya kağıt serilmiş kek kalıbınıza aktarıp üzerine isterseniz iri kahverengi şeker ve file fındık serpiştirin
Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul