Yalnız Mesajı Göster

Donmuş krema transfer tekniği ile yaş pasta....

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Donmuş krema transfer tekniği ile yaş pasta....



Ve ben nihayet kolları sıvayıp transfer tekniği ile pasta yapmaya karar verdimİyi ki de yapmışım ben bu teknikle pasta yapmaya bayıldımÇünkü çok eğlenceli


MALZEMELER:


Kek için:4 yumurta,1 su bardağı şeker,1 su bardağı un,1/2 su bardağı nişasta1/2 su bardağı sıcak su,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,1 paket kakao


Un,nişasta,vanilya,kabartma tozu ve kakaoyu eleyip bir kenara ayırıyoruzSonra yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruzSıcak suyu ilave ediyoruz Son olarak elenmiş un karışımını ilave ediyoruzAlttan üste doğru karıştırıp yağlanmış kalıba boşaltıyoruz170 derecede kürdan temiz çıkıncaya kadar pişiriyoruz


Kreması için:4 paket krem şanti,4 çay bardağı soğuk süt,istenilen meyveler pastanın arasına koymak için


Yapmak istediğimiz şekli yağlı kağıt altına koyup ana hatlarını çizelimÇizme işleminden sonra yağlı kağıdı ters çevirip eritilmiş çikolata ile çizgilerin üzerinden gidelim ve resmimizi ortaya çıkaralımDonması için buzdolabına kaldıralımKrem şantiyi hazırlayıp bir kısmını renklendirmek için ayıralımGeriye kalan kremayla kekin arakatlarını ve üzerini kaplayalımAyırdığımız kremşantiyi de 2 kaşık margarinle yeniden çırpalımDaha sonra 2 ye 3 e bölüp istediğimiz renklerle karıştıralımYağlı kağıttan hazırladığımız külahların içine kremaları koyalımDonmuş olan şekli buzdolabından çıkarıp içini renkli kremalarla dolduralımVe yine buzdolabında donmaya bırakalım(1 gece beklerse daha iyi )Ertesi gün donmuş olan şekli kremalanmış pastanın üzerine dikkatlice yerleştirin ve yağlı kağıdı çıkarınPastanız hazırİşte hepsi bu kadar

Alıntı Yaparak Cevapla