Konu
:
PARÇALı BÖREK
Yalnız Mesajı Göster
PARÇALı BÖREK
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
PARÇALı BÖREK
MALZEMELER
1 su bardağı yumurta sarısı
1 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı su
margarin
un
tuz
HAZIRLANIŞI
Margarin hariç diğer malzemeleri bir tepsiye koyup, yumuşak bir hamur haline getirin
Hamuru dört eşit parçaya bölün, herbir parçayı açabildiğiniz kadar kadar ince açın
Dördüncü yufkayı hamur tahtasının üzerinde bırakın ve ısıttığınız margarinle üzerini yağlayın
Aynı şekilde diğer yufkalarıda bunun üzerine koyarak tek tek yağlayın
Dört katlı hamurun uçlarını içeri doğru katlayarak kare şekline sokun, sonra buzdolabına koyup 15-20 dakika dinlendirin
Kare şeklindeki hamuru, sağdan sola altı, yukarıdan aşağı altı eşit parçaya bölün
Herbir parçayı elde inceltip, açın
Diğer yanda hazırladığınız börek içine önceden ayırdığınız yumurta aklarını ilave edin
Kare şeklinde açılmış parça hamurlara börek içini koyup katlayın, kenarları bastırmadan yağladığınız tepsiye dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kızgın fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul