Yalnız Mesajı Göster

PARÇALı BÖREK

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PARÇALı BÖREK



MALZEMELER


1 su bardağı yumurta sarısı

1 su bardağı zeytinyağ

2 su bardağı su

margarin

un

tuz



HAZIRLANIŞI


Margarin hariç diğer malzemeleri bir tepsiye koyup, yumuşak bir hamur haline getirin Hamuru dört eşit parçaya bölün, herbir parçayı açabildiğiniz kadar kadar ince açın Dördüncü yufkayı hamur tahtasının üzerinde bırakın ve ısıttığınız margarinle üzerini yağlayın Aynı şekilde diğer yufkalarıda bunun üzerine koyarak tek tek yağlayın

Dört katlı hamurun uçlarını içeri doğru katlayarak kare şekline sokun, sonra buzdolabına koyup 15-20 dakika dinlendirin Kare şeklindeki hamuru, sağdan sola altı, yukarıdan aşağı altı eşit parçaya bölün Herbir parçayı elde inceltip, açın Diğer yanda hazırladığınız börek içine önceden ayırdığınız yumurta aklarını ilave edin Kare şeklinde açılmış parça hamurlara börek içini koyup katlayın, kenarları bastırmadan yağladığınız tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kızgın fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla