Yalnız Mesajı Göster

Nişastalı Kete

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nişastalı Kete



KETE TARİFİ



MALZEMELER:(1tepsi için)

2 çay bardılık su

1 çay bard sıvıyağ

1 yumurta

yarım limonun suyu ve tuz

unu ayarlayın kulak memesi kıvamında olacak kadar kullanın

AÇMAK İÇİN:

güneş nişastası

ÜZERİNE sürmek için 1 yumurta

ARASI İÇİN:(1 su bardsıvıyağ ve 150gr margarin karışımı )veya (tereyağı sıvıyağ karışımı)


YAPILIŞI:

Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında hamur yapılırYumurta büyüklüğünde parçalara ayrılırPasta tabağı büyüklüğünde irileştirilip 3yufka üst üste alınarak nişasta ile incecik açılırHazırlamış olduğumuz yağ karışımından yufkamızın her tarafına eşit biçimde dökülüp 4 e bölünürÖnce bohça şeklinde katlanır sonra bohça ikiye katlanırTepsiye, fırında 3 katı kabaracak seyreklikte dizilirYumurta sürülerek 240 c önceden ısıtılmış fırında kızartılır1 ay dahi beklese bayatlamazAma fırındaki kabarması sizin açış şeklinize bağlıdırOklava ile açarak yaptığınız hamur işleriniz fırında kabarıyorsa siz iyi bir açıcısınız demektirEğer kabarmıyorsa bu yufkanızı ezerek büyükleştirdiğiniz anlamına gelir

Alıntı Yaparak Cevapla