Konu
:
Nişastalı Kete
Yalnız Mesajı Göster
Nişastalı Kete
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nişastalı Kete
KETE TARİFİ
MALZEMELER:
(1tepsi için)
2 çay bard
ılık su
1 çay bard
sıvıyağ
1 yumurta
yarım limonun suyu ve tuz
unu ayarlayın kulak memesi kıvamında olacak kadar kullanın
AÇMAK İÇİN:
güneş nişastası
ÜZERİNE
sürmek için 1 yumurta
ARASI İÇİN:
(1 su bard
sıvıyağ ve 150gr margarin karışımı )veya (tereyağı sıvıyağ karışımı)
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında hamur yapılır
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır
Pasta tabağı büyüklüğünde irileştirilip 3yufka üst üste alınarak nişasta ile incecik açılır
Hazırlamış olduğumuz yağ karışımından yufkamızın her tarafına eşit biçimde dökülüp 4 e bölünür
Önce bohça şeklinde katlanır sonra bohça ikiye katlanır
Tepsiye, fırında 3 katı kabaracak seyreklikte dizilir
Yumurta sürülerek 240 c önceden ısıtılmış fırında kızartılır
1 ay dahi beklese bayatlamaz
Ama fırındaki kabarması sizin açış şeklinize bağlıdır
Oklava ile açarak yaptığınız hamur işleriniz fırında kabarıyorsa siz iyi bir açıcısınız demektir
Eğer kabarmıyorsa bu yufkanızı ezerek büyükleştirdiğiniz anlamına gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul