Konu
:
Haşhaşlı Mektup Kete
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Mektup Kete
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Mektup Kete
kete tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
5 su bardağı un
i
çine sürmek için
:
8/10 paket margarin(yani 1 paket margarini 10'a bölüp,8 parçasını kullanıyorsunuz)
iç malzemesi:
300 gr
döğülmüş haşhaş+1/2 su bardağı sıvıyağ+2 yemek kaşığı şeker
yüzüne sürme için:1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
1
Yukarıdaki malzemelerle hamur yoğurulup 10 dk
dinlendirilir
2
Unlu zeminde hamur 4 eşit parçaya bölünür
Her bir parça sırasıyla servis peçetesi büyüklüğünde açılıp,8 parça margarinden 1 parçası ve iç malzemesinden 1 yemek kaşığı dolusu kadar sürülür
Bohça şeklinde(önce 3'e,sonra yine 3'e)katlanır
3
2
sefer de açılıp; aynı işlemle yağlanıp,haşhaş sürülür
yine bohça şeklinde katlanır
4
Bezeler 3
kez açılır(bu kez daha büyük) Yalnızca köşeler birbirinin üzerine gelmeden zarf gibi katlanır(yağlama yok)
5
Bir tepsiye 2 zarf olmak üzere yerleştirilir(aşağıdaki resimdeki gibi)Fırın ısınana kadar mayalandırılır(yani kısa süre bekletilir)
6
Üzerine yumurta sarısı sürülüp,240 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir
7
Ilıyan keteler,hem + hemde çapraz bir şekilde olmak üzere 8 üçgen parçaya bölünür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul