Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Mektup Kete

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Mektup Kete



kete tarifi


Malzemeler:

1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı sirke

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1/2 paket yaş maya

1 yemek kaşığı tuz

5 su bardağı un

içine sürmek için:

8/10 paket margarin(yani 1 paket margarini 10'a bölüp,8 parçasını kullanıyorsunuz)
iç malzemesi:

300 grdöğülmüş haşhaş+1/2 su bardağı sıvıyağ+2 yemek kaşığı şeker

yüzüne sürme için:1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:

1 Yukarıdaki malzemelerle hamur yoğurulup 10 dkdinlendirilir

2 Unlu zeminde hamur 4 eşit parçaya bölünürHer bir parça sırasıyla servis peçetesi büyüklüğünde açılıp,8 parça margarinden 1 parçası ve iç malzemesinden 1 yemek kaşığı dolusu kadar sürülür Bohça şeklinde(önce 3'e,sonra yine 3'e)katlanır

3 2sefer de açılıp; aynı işlemle yağlanıp,haşhaş sürülüryine bohça şeklinde katlanır

4 Bezeler 3 kez açılır(bu kez daha büyük) Yalnızca köşeler birbirinin üzerine gelmeden zarf gibi katlanır(yağlama yok)

5 Bir tepsiye 2 zarf olmak üzere yerleştirilir(aşağıdaki resimdeki gibi)Fırın ısınana kadar mayalandırılır(yani kısa süre bekletilir)

6 Üzerine yumurta sarısı sürülüp,240 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir

7 Ilıyan keteler,hem + hemde çapraz bir şekilde olmak üzere 8 üçgen parçaya bölünür

Alıntı Yaparak Cevapla