Yalnız Mesajı Göster

Fırında Etli Pilav

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Etli Pilav



(6 Kişilik)



Malzemeler

3 Su Bardağı Pirinç

3 Çorba Kaşığı Tereyağı

3 Su Bardağı Et Suyu

150 gr Kuzu Kuşbaşı

100 gr İnce Kıyılmış Mantar

2 Soğan

2 Domates

1 Fincan Süt

1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz


Tart malzemesi:

2 Su Bardağı Un

100 gr Margarin

2 Yumurta

1 Limon Suyu

Tuz



Yemeğin Tarifi

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın


Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak pişirerek pilavı hazırlayın Soğuyan iç malzemesini pilava ekleyin


Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin Su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun yarısını merdane ile açarak altı hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin


Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın Süt ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika pişirin


Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla