Konu
:
Cevizli Tarçınlı Kolay Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Tarçınlı Kolay Lokma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Tarçınlı Kolay Lokma
Cevizli Tarçınlı Kolay Lokma tarifi - Cevizli Tarçınlı Kolay Lokma yapilisi
Malzemesi:
Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz içi 3 adet ekmek hamuru Tarçın
Tarifi:
Yapılışı: Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın
Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yayın
Üzerine ceviz içi ve tarçın serpin
Uzun kenarından rulo şeklinde sarın
Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin
Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın
Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin
Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10 dakika kadar tepsiyi bekletin
Böylece hamurumuz güzelce kabaracak
Daha sonrada fırının ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul