Yalnız Mesajı Göster

Ağzı Açık Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağzı Açık Börek



Ağzı Açık Börek tarifi - Ağzı Açık Börek yapilisi

Malzemesi:

1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 8 su bardağı un İç harcı için; 500gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 çay kaşığı tuz Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağı

Tarifi:

• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın

• Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun

• Kıymayı da katarak iyice yoğurun

• Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin

• Üzerine sıvıyağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın

• Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur tutun

• Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın

• Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun

• Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın

• 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin

• Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın

• Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın

• Aynı şekilde bütün bezeleri açıp, hazırlayın

• Tavada yağı kızdırın

• Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla