Konu
:
Ağzı Açık Börek
Yalnız Mesajı Göster
Ağzı Açık Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağzı Açık Börek
Ağzı Açık Börek tarifi - Ağzı Açık Börek yapilisi
Malzemesi:
1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 8 su bardağı un İç harcı için; 500gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 çay kaşığı tuz Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağı
Tarifi:
• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın
• Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun
• Kıymayı da katarak iyice yoğurun
• Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin
• Üzerine sıvıyağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın
• Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur tutun
• Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın
• Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun
• Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın
• 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin
• Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın
• Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın
• Aynı şekilde bütün bezeleri açıp, hazırlayın
• Tavada yağı kızdırın
• Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul