Konu
:
Trabzon Peynirlisi
Yalnız Mesajı Göster
Trabzon Peynirlisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Trabzon Peynirlisi
Trabzon Peynirlisi - Trabzon Peynirlisi Tarifi
Malzemeler
350 gr
Hamur,
70 gr
Yaylalarda yapılan ve deri içinde saklanan Trabzon peyniri
Yapılışı
Peynir bir gün önceden doğranır, rendeye vurulur ve bir miktar su karıştırılarak dinlenmeye bırakılır
Un, tuz ve maya karıştırılarak ekmek hamurundan daha gevşek hamur elde edilir
350 gr
lık kesilerek şekillendirilir
Hamur tahta üzerinde dinlendirilir
Fırın 200 derece sıcaklığında hazırlanır
Yine ayrı bir tahta üzerinde kayık şeklinde hazırlanan hamur içine peynir konulur ve üzerine fırça ile su veya un bulamacı sürülerek fırına sürülür
Pişince içine tere yağı konularak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul