Konu
:
Köpük Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Köpük Poğaça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köpük Poğaça
Malzemesi:
2,5 su bardağı un
250 gr margarin
3 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
Salam (minik doğranmış) Domates salçası Çarliston biber (minik doğranmış) Tuz ( bu harç malzemeleri bir kapta çok az su ile pişirilir)
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerinin hepsi bir kapta karıştırılarak yoğurulur
Malzemelerin soğuk olmamasına dikkat edin
Benim yoğurdum çok soğuk geldi dolayısıyla mayalanması uzun sürdü
Yoğurulup kalorifer üstüne hamur kabınızı koyun üzerine nemli bir bez örtün ve hamur iki katına çıkana kadar bekleyin
Ben bazen fırını 25 derece ılındırıp kapıyorum
ve tası içinde bekletiyorum
Hamurumuz kabarınca mandalinadan biraz büyük parçalar alıp elimizle açıp içine harcı koyup kapıyoruz ve kapadığımız yer alta gelecek şekilde kağıt döşenmiş tepsiye koyuyoruz
Sonra poğçalar iki katı kabarana kadar yine bekletiyoruz üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz
Yumuşak ve haif tatlımsı bir poğaça oluyor
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul