Yalnız Mesajı Göster

Diyarbakır Çöreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyarbakır Çöreği



çörek tarifleri - diyarbakır çöreği tarifi

Malzemeler:


* 1 Buçuk yemek kaşığı çörek otu

* 1 Yemek kaşığı mahlep

* 1 Litre süt

* 1 Paket yaş maya ya da 1 Buçuk yemek kaşığı kuru maya

* 1 Paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)

* Yarım çay bardağı zeyinyağı

* Tuz

* Üzeri için yumurta sarısı

Hazırlanışı:


* Mayayı ılık sütte eritin

* Bütün malzemeleri geniş bir kapta karıştırın

ve aldığı kadar un ile yoğurun

* Kabın üzerini ıslak bir bez ile örtün ve

hamur mayalanıp iyice kabarıncaya kadar bekletin

* Hamurdan bir parça alıp elinizle uzun

bir diktörgen elde edin ve bıçak yardımıyla eğik

diktörtgenler elde edecek şekilde yan,

yan parçalar kesin (resimdeki gibi)

ya da istediğiniz başka bir şekilde yapabilirsiniz

* Üzerlerine yumurta sarısı sürün

* Önceden 200 derecede ısıtılmış

fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla