Konu
:
Diyarbakır Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Diyarbakır Çöreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Diyarbakır Çöreği
çörek tarifleri - diyarbakır çöreği tarifi
Malzemeler:
* 1 Buçuk yemek kaşığı çörek otu
* 1 Yemek kaşığı mahlep
* 1 Litre süt
* 1 Paket yaş maya ya da 1 Buçuk yemek kaşığı kuru maya
* 1 Paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
* Yarım çay bardağı zeyinyağı
* Tuz
* Üzeri için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
* Mayayı ılık sütte eritin
* Bütün malzemeleri geniş bir kapta karıştırın
ve aldığı kadar un ile yoğurun
* Kabın üzerini ıslak bir bez ile örtün ve
hamur mayalanıp iyice kabarıncaya kadar bekletin
* Hamurdan bir parça alıp elinizle uzun
bir diktörgen elde edin ve bıçak yardımıyla eğik
diktörtgenler elde edecek şekilde yan,
yan parçalar kesin (resimdeki gibi)
ya da istediğiniz başka bir şekilde yapabilirsiniz
* Üzerlerine yumurta sarısı sürün
* Önceden 200 derecede ısıtılmış
fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul