Konu
:
Fıtçın - Kafkas Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Fıtçın - Kafkas Çöreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıtçın - Kafkas Çöreği
kafkas çöreği nasıl yapılır - kafkas çöreğinin tarifi
Malzemeler :
1 Yumurta (Akı, Sarısı Ayrılır)
1 Paket Margarin Veya Tereyağı
3/4 Su Bardağı Yoğurt
4 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz
İçi İçin:
250 Gr
Kıyma (Yağsız)
2 Orta Boy Soğan
1/2 Çay Kaşığı Sıvı Yağ
1 Diş Sarmısak
Tuz
Karabbier,
Kırmızıbiber
Arzuya Göre (2-3 Milföy Hamuru)
Yapılışı:
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım
İçine eritip ılıttığımız yağı, yumurta akım, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek özül bir hamur yoğuralım
Hamurun üzerine nemli bez örtüp 10 dk
dinlendirelim
Bu arada iç harcını hazırlayalım
Tavaya sıvı yağı alalım
Küp doğranmış soğanları ve sarmısağı ekleyip pembeleşene dek kavuralım
Kıymayı ekleyip suyunu çekene dek kavurmaya devam edelim
Tuzu, baharatları ekleyerek ateşten alalım
Fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim
Hamuru 2 eşit parçaya bölüpbeze yapalım
Hamurlardan birini unlanmış bir zeminde fırın kabı büyüklüğünde açarak fırın kabına yerleştirip kenarlarını 1/2 cm
kadar yükseltelim
Üzerine kıymalı harcı yayalım
Diğer hamuru da fırın kabı büyüklüğünde açıp kıymalı harem üzerine yerleştirelim
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim
NOT: Arzu ederseniz fıtçınm üzerini süslemek için milföy hamurlarını merdane ile incelterek ince uzun şeritler kesin
Şeriteri kafes oluşturacak şekilde hamurun üzerine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün
Fıtçın için 25-30 cm çapında bir fırın kabı veya tepsi tercih edin hamurun fırın kabındaki kalınlığı 1/2 cm'yi geçmemeli
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul