06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı ve Yağsız Hamur İşleri
hamur tatlıları - hamur işlerimiz nelerdir - hamur işi çeşitleri - kültürümüzde hamur işlerinin yeriBiz hamur işlerini, batılılar da bisküvi ve pasta severler ve ekseriyetle bunları imal ederler
YAĞLI HAMUR İŞLERİ
Her nev'î börekler
Çörekler
Poğaçalar
Cevizli ekmekler
Pideler
Pastalar
YAĞLA MAMÜL HAMUR TATLILARI
Her nevi baklavalar
Kadayıflar
Helvalar
Revaniler
Lokmalar
Kurabiyeler, kuşlokumları
Kadıngöbeği
Dilber dudağı
Sarığı burma
Lâlanga
Gözleme
Şekerpâre
Hurma tatlısı
Kayganalar
Peynir tatlıları
KISMEN YAĞLI VE YAĞSIZ HAFİF TATLILAR
Güllâçlar
Vişneli ekmek tatlısı
Kabak tatlısı
Tavukgöğsü
Mahallebi
Aşureler
Pelteler
Keşküller
Acıbadem kurabiyeleri
Bisküviler
Bademli sucuklar
Puding
Savarin
Pandispanya
Yemişli tatlılar
Kaymaklar
Şark âleminin tatlıcılıktaki şöhreti, Amerikalılara kadar ulaşmıştır
Hacı Bekir'in nefis lokumları gibi fıstıklı Şam baklavaları da o derece rağbettedir ki, normal zamanlarda kutularla sevkiyat yapılırdı
Antep baklavası da pek meşhurdur Leziz ve nefistir Kutularda, hayli zaman durur, bozulmaz ve bayatladıkça lezzeti artar
Türkiyemiz, sütlü imalât bakımından dahi başta gelmektedir
Afyon kaymakları, Ankara, İzmit pişmaniyeleri gibi Silivri yoğurtlarımızda bu aradadır
Büyük şehirlerimizde, hatırı sayılır adette, tatlı meşherleri, süthaneler ve meşhur mahallebiciler vardır
alıntı
|
|
|