Yalnız Mesajı Göster

Yağlı ve Yağsız Hamur İşleri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı ve Yağsız Hamur İşleri



hamur tatlıları - hamur işlerimiz nelerdir - hamur işi çeşitleri - kültürümüzde hamur işlerinin yeriBiz hamur işlerini, batılılar da bisküvi ve pasta severler ve ekseriyetle bunları imal ederler


YAĞLI HAMUR İŞLERİ


Her nev'î börekler

Çörekler

Poğaçalar

Cevizli ekmekler

Pideler

Pastalar


YAĞLA MAMÜL HAMUR TATLILARI


Her nevi baklavalar

Kadayıflar

Helvalar

Revaniler

Lokmalar

Kurabiyeler, kuşlokumları

Kadıngöbeği

Dilber dudağı

Sarığı burma

Lâlanga

Gözleme

Şekerpâre

Hurma tatlısı

Kayganalar

Peynir tatlıları


KISMEN YAĞLI VE YAĞSIZ HAFİF TATLILAR


Güllâçlar

Vişneli ekmek tatlısı

Kabak tatlısı

Tavukgöğsü

Mahallebi

Aşureler

Pelteler

Keşküller

Acıbadem kurabiyeleri

Bisküviler

Bademli sucuklar

Puding

Savarin

Pandispanya

Yemişli tatlılar

Kaymaklar


Şark âleminin tatlıcılıktaki şöhreti, Amerikalılara kadar ulaşmıştır


Hacı Bekir'in nefis lokumları gibi fıstıklı Şam baklavaları da o derece rağbettedir ki, normal zamanlarda kutularla sevkiyat yapılırdı


Antep baklavası da pek meşhurdur Leziz ve nefistir Kutularda, hayli zaman durur, bozulmaz ve bayatladıkça lezzeti artar


Türkiyemiz, sütlü imalât bakımından dahi başta gelmektedir


Afyon kaymakları, Ankara, İzmit pişmaniyeleri gibi Silivri yoğurtlarımızda bu aradadır


Büyük şehirlerimizde, hatırı sayılır adette, tatlı meşherleri, süthaneler ve meşhur mahallebiciler vardır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla