Konu
:
Paçalı Talaş Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Paçalı Talaş Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paçalı Talaş Böreği
Paçalı Talaş Böreği Tarifi - Paçalı Talaş Böreği Yapılışı - Paçalı Talaş Böreği Nasıl Yapılır - Paçalı Talaş Böreği Malzemeleri
250 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
15 gr margarin
100 gr su
250 gr margarin (hamuru açmak için)
Un elekten elenip tezgâhın üzerine ortası havuz gibi açılıp içine tuz, sirke 15 gr margarin, 1 yumurta ve su azar azar yedirilerek karıştırılır
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir
Yoğurduğumuz hamur iki eşit pazıya bölünür
Pazıların üzerine bıçak yardımı ile artı (+) işareti çizilerek yarıya kadar kesilir
Margarin ikiye bölünen hamurların ortasına paylaştırılır
Köşelerinden katlayarak kapatılır
Merdane yardımı ile açılır ve kare şeklinde katlanır
15 dakika dinlendirilip tekrar açılır
Paçalı iç malzemesi hamurun ortasına yerleştirilip kenarlarından katlanır ve altıgen şekli verilir
Fırın tepsisine yerleştirilir, üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür
Bıçak yardımı ile üzerine şekil verilir
170 derecede 30 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul