Konu
:
Acılı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Ekmek
Acılı EkmekTarifi - Ekmek Yapılışı - Galeta Nasıl Yapılır - Acılı Ekmek Malzemeleri
Malzemeler
* 2 adet Ekmek Hamuru
* 2 çay bardağı eritilmiş Margarin
* 1 su bardağı Ceviz
* 1 adet Soğan
* 1 çorba kaşığı Biber Salçası
* 1 tatlı kaşığı Pul Biber
*
* 4-6 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Ekmek hamurlarını 1 çay bardağı erimiş margarin ile yoğurun
5 dakika dinlenmeye bırakın
Bu arada bir kapta dövülmüş cevizi, ince kıyılmış soğanı, biber salçasını, pulbiberi ve kalan l çay bardağı margarin karıştırın
Dinlenmiş hamuru temiz bir zemin uzerinde, 2 karış uzunluğunda dikdörtgen açın
Üzerine cevizli harcı yayıp, kenarlarını ortaya doğru katlayın
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Piştikten sonra fırından çıkarıp dilimleyin, servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul