Yalnız Mesajı Göster

TAVUK TARTALET

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TAVUK TARTALET



MALZEMELER


Hamur malzemesi


350 gr un

175 gr margarin

2 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı tuz

100 ml ılık su


iç malzemesi


500 gr haşlanmış tavuk göğsü

2 çorba kaşığı mayonez

1 kutu kuşkonmaz

2 çay kaşığı limon suyu

8 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı krema

dereotu

zencefil

tuz



HAZIRLANIŞI


Unu eleyip bir kaba boşaltın, tuz ve erimiş margarinle karıştırın Su ve bir yumurta sarısını ilave edip, yoğurun, jelatin ya da alüminyum folyo sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin Oniki adet eşit parçaya kesip, daha önceden yağladığınız küçük tart kaplarına merdane ile yuvarlak bir şekilde açarak dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıttığınız fırında on-onbeş dakika kadar pişirin

Kuşkonmazları küçük parçalara bölüp, tavukla karıştırın Zeytinyağ, limon ve zencefili birlikte çırpın, tavuğun üzerine boşaltın Üzerini kapattıktan sonra yarım saat kadar bekletip, süzün Krema, mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz ile birlikte karıştırıp, önceden pişirip ılık tartaletlerin üzerlerine kouduğunuz tavuklann üzerlerine dökün Dereotuyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla