Yalnız Mesajı Göster

PEYNIRILI TART

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PEYNIRILI TART



MALZEMELER


Hamur malzemesi


65 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)

1 çorbakaşığı tozşeker

15 su bardağı un

1/2 su bardağı su


Püre malzemesi


1 çorbakaşığı beyaz rom

1 adet yeşil limon

500 gr mango


Garnitür malzemesi


500 gr tuzsuz beyaz pernir (ya da lor peyniri)

65 çorbakaşığı esmer şeker

2 çorbakaşığı çiğ krema

2 çorbakaşığı un

2 paket vanilya

3 adet yumurta

1 adet limon

frambuazn


4 Kişilik



[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]


Hamur için gerken malzemeyi karıştırıp, yoğurun Buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin

Peyniri bir süzgeçte yarım saat halledin Fırını 180 dereceye ayarlayın 22-24 cm çapında tart kalıbını yağlayıp, hamuru kalınlığı yarım santim olacak şekilde döşeyin 10 dakika pişirin

Limonu yıkayıp, kabuğunu rendeleyin ve yumurtaları ekleyip, çırpın Şekeri, vanilyayı ve kremayı ilave ederk ekleyerek çırpmaya devam edin Unu ve peyniri de katarak bir defa daha çırpın Bu karışımı pişmiş hamurun üstüne döküp, 4o-45 dakika kadar tartın üstü iyice kızarana dek pişirin

Fırından çıkardıktan sonra üstünü frambuazla süsleyin 2 çorbakaşığı yeşil limon suyu, 1/2 kg mango ve romu mikserden geçirerip hazırladığınız püreyle beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla