Yalnız Mesajı Göster

YALANCı SU BÖREĞI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

YALANCı SU BÖREĞI



MALZEMELER


½ paket fiyonk makarna

4 adet milföy hamuru

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 demet maydanoz

1 kalıp beyaz peynir

yeteri kadar tuz ve karabiber



HAZIRLANIŞI


Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atılır, bu suda makarnalar 10 dakika haşlanır ve süzülür Diğer tarafta iki yaprak milföy hamuru merdane ile açılıp, büyütülür ve yağlanmış bir payreks kaba yerleştirilir Haşlanan makarnanın içine ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz, süt, yağ ve iki yumurta ilave edilip, beraberce karıştırılır Bu karışım hamurun üzerine dökülür Diğer iki milföy hamuru da aynı büyüklükte açılıp kabın üzeri kapatılır ve yumurtanın beyazı ayrılıp, üzerine sarısı sürülür 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla