Konu
:
SıR
Yalnız Mesajı Göster
SıR
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SıR
[span=Cyan]MALZEMELER[/span]
4 su bardağı un
½ litre ayran
1 baş sarımsak
1
5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Bir kaba un ve tuzu koyup yeteri kadar su ekleyerek hamurunuzu iyice yoğurun
Daha sonra hamurunuzu parçalara bölün
Böldüğünüz parçalardan oklava yardımı ile yufkalar açın
Hazırladığınız yufkaları saç üzerinde pişirin
Pişirdiğiniz yufka ekmeğini uzunluğuna rulo yaptıktan sonra 4-5 cm büyüklüğünde lokmalar kesin
Her bir yufkaya aynı işlemi yapın
Sarmısağı dövün ve ayranın içerisine ilave edip karıştırın
Kestiğiniz lokmaları sarmısaklı ayrana bandırıp dikine ve yanyana sıkışık bir şekilde fırın tepsisine dizin
Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin
Bir kapta tereyağını kızdırıp fırından çıkan yemeğin üzerine dökün
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul