Konu
:
KıYMALı PIDE
Yalnız Mesajı Göster
KıYMALı PIDE
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KıYMALı PIDE
[schild]MALZEMELER[/schild]
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya (1 kibrit kutusu kadar)
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ tuzkarabiber
[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin
Margarini eritin
Unu derin bir yoğurma kabına dökün
Ortasını açın ve erittiğiniz margarinin bir kısmını, yumurtayı, mayali sütü ve tuzu ekleyin, yoğurun
Yoğurduğunuz hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın
Sivri biberleri ve maydanozu da ince ince kesin
Eritilen margarinin kalanı ile biber ve soğanı kavurun
Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin
Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın
Ateşten alıp ılınması için bırakın
Tezgaha un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın
Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın
Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın
Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp 25-30 dakika kadar bekletin
Yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 200 dereceli ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin
Dilimleyip servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul