Konu
:
Yufkadan Ispanaklı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Yufkadan Ispanaklı Tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkadan Ispanaklı Tart
MALZEMELER:
-2 Adet yufka
-500 gr ıspanak
-1 Adet orta boy kuru soğan
-2 Adet yumurta (biri sos, diğeri üzeri için)
-4 Çorba kaşığı sıvıyağ (2 kaşık sos, 2 kaşık ıspanak için)
-1 çay bardağı süt
-4 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
BEŞAMEL SOS İÇİN
-1,5 Su bardağı süt
-Yarım su bardağı un
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Tuz
YAPILIŞI :
1) Ispanak yaprakları temizlendikten sonra ufak parçalar halinde doğranır ve susuz olarak kısa süre haşlanır
Bir tencereye kuru soğan yemeklik doğranır
2 kaşık sıvı yağ ilavesiyle pembeleşinceye kadar kavrulur ve daha sonra ıspanaklar eklenir
Biraz daha kavrulduktan sonra tuz, karabiber eklenir ve ocaktan alınır
2) Beşamel sos için öncelikle un, sıvıyağ ilavesiyle bir süre kavrulur ve topaklanmasına fırsat vermeyecek şekilde azar azar süt eklenerek koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir ve bir tarafta bir süre ılımaya bırakılır
3) Yumurtalardn bir tanesi çırpılır, süt ve sıvıyağın kalan yarısı da da ilave edilip börek için kullanılacak sos hazırlanır
24 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır ve yufkalardan bir tanesi, kenarları dışarı doğru sarkacak şekilde kalıba yerleştirilir
Üzerine hazırlanan sostan düzgünce her tarafına yayılır
İkinci yufka ortadan ikiye bölünür ve tepsiye dağınık olacak şekilde yerleştirilir
Üzerine sos ve yufkanın diğer yarısı yerleştrirlir
4) Hazırlanmış olan ıspanaklı karışım, ılımış olan beşamel sosla karıştırılır
Tart kalıbındaki yufkanın üstüne düzgüne yayılır ve üzerine kaşar rendesi serpilir
Dışa sarkan yufkanın kenarları içe doğru ve hafifçe büzdürülerek kıvrılır
Bu kısımlara yumurta sarısı sürülüp arzuya göre susam ya da çörek otu serpildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında kızarıp peynirler eriyinceye kadar pişirilir
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul