Konu
:
Şelame
Yalnız Mesajı Göster
Şelame
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şelame
Şelame tarifi - Şelamenin yapılışı - Şelame malzemeleri
Malzemeler
HAMURU İÇİN
bir su bardağı sıvı yağ
yarım kilo un
yüz gram margarin
bir adet yaş maya
bir tatlı kaşığı tuz
bir litre su
bir çay kaşığı karabiber
bir tatlı kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
İÇİ İÇİN
yarım kilo patates
bir adet orta boy soğan
Yapılışı
Un geniş bir kaba alınarak içine; yaş maya, tuz ve ılık su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğrulur
sıkıca sarılarak bir saat kadar kabarmaya bırakılır
Diğer taraftan haşlanmış ve ezilmiş patates,margarinle kavrulmuş soğan,kırmızı biber ve karabiberli karışımın içine katılarak iki üç dakika kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir
Kabarmış hamurdan küçük bezeler alınarak pizza büyüklüğünde açılır
Açılan hamurun yarısını kaplayacak şekilde patates harcı koyularak yarım ay şeklinde sıkıca kapatılır
Tavaya koyulan kızgın yağa atılarak kızartılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul