Konu: Şelame
Yalnız Mesajı Göster

Şelame

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şelame



Şelame tarifi - Şelamenin yapılışı - Şelame malzemeleri


Malzemeler

HAMURU İÇİN

bir su bardağı sıvı yağ

yarım kilo un

yüz gram margarin

bir adet yaş maya

bir tatlı kaşığı tuz

bir litre su

bir çay kaşığı karabiber

bir tatlı kaşığı tuz

bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
İÇİ İÇİN

yarım kilo patates

bir adet orta boy soğan

Yapılışı


Un geniş bir kaba alınarak içine; yaş maya, tuz ve ılık su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğrulursıkıca sarılarak bir saat kadar kabarmaya bırakılırDiğer taraftan haşlanmış ve ezilmiş patates,margarinle kavrulmuş soğan,kırmızı biber ve karabiberli karışımın içine katılarak iki üç dakika kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir

Kabarmış hamurdan küçük bezeler alınarak pizza büyüklüğünde açılırAçılan hamurun yarısını kaplayacak şekilde patates harcı koyularak yarım ay şeklinde sıkıca kapatılırTavaya koyulan kızgın yağa atılarak kızartılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla