Konu
:
Zeytinli açma
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli açma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli açma
Malzemeler :
• 5 su bardağı un
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı ılık su
• 2 çorba kaşığı margarin (oda sıcaklığın)
• 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
• 2 tatlı kaşığı toz pakmaya
• 2 tatlı kaşığı şeker
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 1 yumurta(yumurtanın akı hamurun içine , sarısı üzerine)
Hazırlanışı :
1
sütü ılık ve sicak arası ısıtın
Pakmayayı, şekeri ilave edip iyice karıştırın ve 15 dakika kadar mayalandırın
(kopuk kopuk olmasi lazim)
2
Unu genişce bir kaba eleyin
Ortasını havuz gibi açın
Sıvıyağı, tuzu ve mayalı sütü ve ılık suyu ortasına boşaltın
Hamur kaptan kurtulana kadar oğurun
Kulak memesi sertliğinde bir hamur olması gerekiyor
Hamuru sicak bir yerde iki kat kabarana kadar üzeri kapalı bir şekilde mayalandırın
3
Daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yarım santim kalınlığında inceltin
Üzerine margarinden biraz sürün birazda zeytin ezmesi
Daha sonrada hamuru yuvarlayıp burun ve simit şeklinde iki ucunu birleştirin
Tepsiye aralıklı olarak dizin
Bu şekilde tekrar hamur kabarana kadar(1-1,5 saat kadar) bekleyin
Yumurta sarısını üzerine sürün
Susam ve çörek otu serpin
4
175 derece firinda uzeri kizarana kadar( yaklasik 25 dakika) firinlayin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul