Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli açma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli açma






Malzemeler :

• 5 su bardağı un

• 2 su bardağı süt

• 1 su bardağı sıvı yağ

• 1 su bardağı ılık su

• 2 çorba kaşığı margarin (oda sıcaklığın)

• 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi

• 2 tatlı kaşığı toz pakmaya

• 2 tatlı kaşığı şeker

• 2 tatlı kaşığı tuz

• 1 yumurta(yumurtanın akı hamurun içine , sarısı üzerine)


Hazırlanışı :

1 sütü ılık ve sicak arası ısıtın Pakmayayı, şekeri ilave edip iyice karıştırın ve 15 dakika kadar mayalandırın(kopuk kopuk olmasi lazim)


2 Unu genişce bir kaba eleyin Ortasını havuz gibi açın Sıvıyağı, tuzu ve mayalı sütü ve ılık suyu ortasına boşaltın Hamur kaptan kurtulana kadar oğurun Kulak memesi sertliğinde bir hamur olması gerekiyor Hamuru sicak bir yerde iki kat kabarana kadar üzeri kapalı bir şekilde mayalandırın


3Daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yarım santim kalınlığında inceltin Üzerine margarinden biraz sürün birazda zeytin ezmesi Daha sonrada hamuru yuvarlayıp burun ve simit şeklinde iki ucunu birleştirinTepsiye aralıklı olarak dizin Bu şekilde tekrar hamur kabarana kadar(1-1,5 saat kadar) bekleyin Yumurta sarısını üzerine sürün Susam ve çörek otu serpin


4 175 derece firinda uzeri kizarana kadar( yaklasik 25 dakika) firinlayin

Alıntı Yaparak Cevapla