Konu
:
Gümüşhane Fırın Ketesi
Yalnız Mesajı Göster
Gümüşhane Fırın Ketesi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gümüşhane Fırın Ketesi
kete tarifleri - Gümüşhane Fırın Ketesisi nasıl yapılır - kete - gümüşhane ketesi
malzemeler
* 1 lt
süt
* 2 parça yaş maya
* Aldığı kadar un ve tuz
* 3-4 yemek kaşığı tereyağı
yapılışı
Önce sütü çok az ısıtıyoruz ve yaş mayayı ekleyip karıştırıyoruz
Beklemeden aldığı kadar un ve tuzu da ekleyip yoğuruyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
Yoğurduğumuz hamuru kabarana kadar bekletiyoruz
Bu 2-3 saat sürebiliyor
Hamur kabardıktan sonra küçük bezeler yapıyoruz ve bezeleri açmaya başlıyoruz
Bu arada bir tarafta tereyağını eritiyoruz ki açtığımız bezelerin üzerine sürelim
Tereyağı isteğe göre değişebilir 3-4 yemek kaşığı olabilir
Bezeleri tek tek açıyoruz ve herbirinin üzerine kaşıkla tereyağını sürüp yufkanın her tarafına yayılmasını sağlıyoruz
Yufkanın her kenarını ortaya doğru katlayıp tekrar geri çekerek de bunu yapabiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul