Konu
:
Tül böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tül böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tül böreği
Tül böreği nasıl yapılır - börek tarifleri
Malzemeler:
5 tane yufka
5 bardak süt
5 yumurta
200 gr margarin
250 gr çökelek
Maydanoz
Tuz
Fırın 180 derece
Yapılışı:
1
Derin bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın
Tuz ekleyin
2
Maydanozla birlikte çökeleği ezin
3
Yufkaları elinizle gelişigüzel parçalayıp süt-yumurtalı karışıma batırın
Bir iki dakika ıslanmalarını bekleyin
4
Yarısını yağlanmamış tepsiye yerleştirin
Üzerine çökeleği yayın
Kalan yufkaları da çökeleklerin üzerine yayın
5
Kapta kalan yumurtalı sütü böreğin üzerine dökün
6
Margarini eritip böreğin üzerine gezdirin
7
Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
Yapım Alternatifi:
Bu böreği kaşar peyniriyle de yapabilirsiniz
Bunun için çökelek yerine 200 gr kaşar peynirini rendeleyip süt-yumurta karışımına koyun, yufkaları da ekleyin, karıştırdıktan sonra kabın tamamını fırın tepsisine boşaltın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul