Yalnız Mesajı Göster

Tül böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tül böreği



Tül böreği nasıl yapılır - börek tarifleri

Malzemeler:


5 tane yufka

5 bardak süt

5 yumurta

200 gr margarin

250 gr çökelek

Maydanoz

Tuz


Fırın 180 derece

Yapılışı:

1 Derin bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın Tuz ekleyin

2 Maydanozla birlikte çökeleği ezin

3Yufkaları elinizle gelişigüzel parçalayıp süt-yumurtalı karışıma batırın Bir iki dakika ıslanmalarını bekleyin

4 Yarısını yağlanmamış tepsiye yerleştirin Üzerine çökeleği yayın Kalan yufkaları da çökeleklerin üzerine yayın

5 Kapta kalan yumurtalı sütü böreğin üzerine dökün

6 Margarini eritip böreğin üzerine gezdirin

7 Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin

Yapım Alternatifi:

Bu böreği kaşar peyniriyle de yapabilirsiniz Bunun için çökelek yerine 200 gr kaşar peynirini rendeleyip süt-yumurta karışımına koyun, yufkaları da ekleyin, karıştırdıktan sonra kabın tamamını fırın tepsisine boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla