Konu
:
Patlıcanlı Ve Kabaklı Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Ve Kabaklı Poğaça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Ve Kabaklı Poğaça
PATLICANLI VE KABAKLI POĞAÇALAR
MALZEMELER:
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet domates
1 adet soğan
tuz karabiber
100 gr
kaşar rendesi(yarısı hamura yarısı harca)
2 çorba kaşığı sıvıyağı
hamur için: 75 gr
margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağı
yarım bardak yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
350 gr
(yaklaşık 7 kahve fincanı) un
1 çorba kaşığı sıvıyağı(üstüne)
YAPILIŞI:
soğanı küp doğrayın
sıvıyağda kavurun
,kabak ve domatesi yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyin
patlıcanı da çok minikküpler halinde doğrayın
önce kabak ve patlıcanı soğanlarla kavurun
sonra domatesi ekleyin suyunu çekene dek kavurun
50 gr
kaşarı ekleyin
tuzu ve biberi ekleyip kenara alın
sıvıyağı
margarin,yoğurt,50 gr
kaşar,kabartma tozu, tuz,1 yumurta unu da ekleyip hamur yapın
yarım saat dolapta dinlendirin
hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her parçayı elinizle 3-4 mm
kalınlığında oval şekli verip açın
ortasına harçtan koyup ikiye katlayın
uçlarını aşağı doğru büküp hamura ay şekli verin
hafifçe yağladığınız tepsiye dizin
yumurtanın sarısını ayırın
1 çorba kaşığı sıvıyağla karıştırıp çırpın ve poğaçaların üzerine sürün
200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk
pişirin
afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul