Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Ve Kabaklı Poğaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Ve Kabaklı Poğaça





PATLICANLI VE KABAKLI POĞAÇALAR
MALZEMELER:


1 adet kabak

1 adet patlıcan

1 adet domates

1 adet soğan

tuz karabiber

100 gr kaşar rendesi(yarısı hamura yarısı harca)

2 çorba kaşığı sıvıyağı

hamur için: 75 gr margarin

2 çorba kaşığı sıvıyağı

yarım bardak yoğurt

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

350 gr(yaklaşık 7 kahve fincanı) un

1 çorba kaşığı sıvıyağı(üstüne)

YAPILIŞI:


soğanı küp doğrayınsıvıyağda kavurun ,kabak ve domatesi yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyinpatlıcanı da çok minikküpler halinde doğrayın önce kabak ve patlıcanı soğanlarla kavurunsonra domatesi ekleyin suyunu çekene dek kavurun50 gr kaşarı ekleyintuzu ve biberi ekleyip kenara alın

sıvıyağı margarin,yoğurt,50 gr kaşar,kabartma tozu, tuz,1 yumurta unu da ekleyip hamur yapınyarım saat dolapta dinlendirin

hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her parçayı elinizle 3-4 mmkalınlığında oval şekli verip açın

ortasına harçtan koyup ikiye katlayın uçlarını aşağı doğru büküp hamura ay şekli verinhafifçe yağladığınız tepsiye dizin

yumurtanın sarısını ayırın1 çorba kaşığı sıvıyağla karıştırıp çırpın ve poğaçaların üzerine sürün

200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirinafiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla