Konu
:
Kastamonu Usulü Talaş Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kastamonu Usulü Talaş Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kastamonu Usulü Talaş Böreği
Kastamonu Usulü Talaş Böreği Tarifi - Kastamonu Usulü Talaş Böreği Yapılışı - Kastamonu Usulü Talaş Böreği Nasıl Yapılır - Kastamonu Usulü Talaş Böreği Malzemeleri
Malzemeler:
2 adet çarliston biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça (silme)
500 gram kuzu kuşbaşı
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
12 adet milföy
1 adet yumurta sarısı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber kekik
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Tencereye kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etleri koyun
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp soğanla birlikte ince ince kıyın
Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayın
Kavrulmuş etin üzerine soğan, biber, domates ve salça ilave ederek zeytinyağıyla kavurun
1 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın
Tuz ve karabiber ilave edip pişme işi tamamlanınca ateşten indirip kekik ve maydanoz ekleyin
Milföy hamurunu merdane ile açın
Malzemeyi koyun
Bohça şeklinde kapatıp, hafif yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün
200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Keserek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul