Konu
:
Zeytinli Ekmek Poğça
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Ekmek Poğça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Ekmek Poğça
Zeytinli Ekmek Poğça Tarifi Yapılışı - Zeytinli Ekmek Poğça Nasıl Yapılır - Zeytinli Ekmek Poğça Malzemeleri
Malzemeler
* 1 adet Yumurta
* 1/2 su bardağı Margarin
* 1/2 su bardağı Mısır Yağı
* 1 su bardağı Yoğurt
* Aldığı kadar Kepek Unu
* 1 paket Kabartma Tozu
* İçi İçin :
* 1 su bardağı dilimlenmiş Siyah Zeytin
* 1 çorba kaşığı Mısır Yağı
* 1/2 su bardağı Ceviz içi
* Üzerine :
* 1 adet Yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı Susam
*
* 20 adet Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Hamur için önce yumurtayı çırpın
Margarine mısıryağı ilave edip çırpmaya devam edin
Yoğurt, un ve kabartma tozunu katın
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun
Üzerine nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın içi için, zeytin, yağ ve ceviz içini blenderden geçirin
Açtığınız hamurların ortasına ıç harçtan koyun ve avucunuzun içinde yuvarlayın
Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin
Poğaçaları yağlanmışfırın trppsisine dizin 150 dereceye ayarlanmış (önceden ısıtılmamış) fırında 40 dakika pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul