Konu
:
SEBIT MANTıSı
Yalnız Mesajı Göster
SEBIT MANTıSı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SEBIT MANTıSı
[schild]MALZEMELER[/schild]
2 adet ekmek hamuru (ya da evde yoğurulmuş hamur
1/2 kg kıyma
maydanoz
1 adet iri kuru soğan
pul biber
karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
sarımsaklı yoğurt
[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]
Hamurları lahmacun hamuru büyüklüğünde ve şeklinde açın ve teflon tavada pişirin
(Bu şekilde pişmiş olarak 10-15 adet hamur elde edilir) Ayrı bir tencerede soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
İçine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin
Kıymaların rengi dönünce salça, baharatlar ve maydanozu ilave edin
İyice pişene kadar ateşte bekletin
Bir tepsinin üzerine bir sıra hamur koyun bir sıra üzerine bu sosu sürün
Üzerine tekrar hamur ve tekrar sos şeklinde devam edin
Üst üste yığılmış olan bu hamurları dörde kesin
Sarımsaklı yoğurdu kaselere koyun
Üçgen şekilde dilimlenmiş olan bu hamurlar kıvrılarak yoğurda batırılarak yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul