Yalnız Mesajı Göster

PATATES BÖREĞI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PATATES BÖREĞI



PATATES BÖREĞI


MALZEMELER


600 gr patates

1 bardak süt

15 çorba kaşığı margarin

hindistancevizi rendesi

tuz,karabiber



HAZIRLANIŞI


Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, sıcak sıcak kabuklarını soyun, püre yapın Bu püreyi bir bardak ılık sütle yumuşatıp, karıştırın Hindistancevizi rendesini, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra yine karıştırın Bu karışıma yağın yarısını ekleyin Biraz koyulaşması için bir süre ateşte tutun Püre koyulaşınca, ocaktan alıp, soğutun Yağlanmış bir fırın kabına koyun Üzerine kalan yağı parça parça yerleştirip, kızgın fırında patatesin üzeri kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla