Konu
:
Alt üst böreği ıspanaklı
Yalnız Mesajı Göster
Alt üst böreği ıspanaklı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alt üst böreği ıspanaklı
Malzemeler
Hamuru için
2 çorba kaşığı sirke
Elenmiş 1 kg un
100 gr margarin
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma tozu
Yeterince ılık su
Hamurun arası için
150 gr erimiş margarin
İçi için
1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 yumurta , 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştır, su yardımıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
15 dakika dinlendirin
Hamuru ikiye bölün
Hamuru 2 cm kalınlığında merdane yada oklava yardımıyla açın
Eritip soğuttuğumuz margarinle yağlayalım
Karşılıklı kenarları birbirine bakacak şekilde bohça gibi katlayalım
Buzdolabında yağı donması için bekletelim
İçi için, kuru soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavuralım
salçasınıda ekleyelim
Ayıklayıp yıkadığımız ıspanakları ince kıyıp soğanlara ilave edelim
suyunu salana kadar pişirelim
Baharatlarını ve tuzunu ekleyip suyunu süzelim
Fırın tepsisini yağlayalım
Hamurun bir tanesini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirelim
Harcı üzerine koyalım
Diğer hamuruda açıp harcın üzerine kapatalım
Üzerine sıvıyağla çırpılmış yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirelim
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul