Yalnız Mesajı Göster

Tavada Su Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavada Su Böreği



tavada börek tarifi - fırınsız su böreği tarifi



MALZEMELER


-6 adet yufka

-yarım kgpeynir

-1 tutam maydanoz

-10 yemek kaşığı sıvıyağ

-3 litre sıcak su,tuz,2 kaşık yağ(yufkaları ıslatmak için)

-3 litre soğuk su (yufkaları soğutmak için)

YAPILIŞI


Fırınsız bir börek tarifi arayanlar bu tarif sizin içinPeynir ve doğranmış mapdanozu bir kapta karıştırın Orta boy fırın tepsisini(35 cm) bol yağlayın Üzerine bir yufkayı düz olarak koyun Fazlalıklarını kesin 2 yufkayı içine tuz ve yağ koyup kaynattığınız sıcak suya daldırıp,1 dakika bekletin Delikli kepçe yardımıyla alıp soğuk suyun içine atın ve hemen alın Büzüşen yufkaları elinizle düzeltip diğer yufkanın üzerine serin


Şu sıralamayı yapın: 1kuru yufka,üzerine sıvıyağ


2haşlanmış yufka,peynirli iç


3haşlanmış yufka,sıvıyağ


4haşlanmış yufka,peynirli iç


5haşlanmış yufka,üzerine sıvıyağ


6kuru yufka


Daha sonra tepsi sık sık çevirerek kısık ateşte iki tarafıda pişirilirYalnız yufkalar ıslak olduğu için kenarları yapışabilir İstenirse yağlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla