Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Boşnak Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Boşnak Böreği





MALZEMELER
Hamuru icin
4 su bardagi un
2 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi limon suyu
1 tatli kasigi tuz
Su
Ara katlari yaglamak icin
2 corba kasigi margarin veya tereyagi
1 su bardagi sivi yag
Ic Malzemesi
Yarim kg temizlenmis ve kesilmis ispanak yapragi
1 sogan ( rendelenmis)
1 fincan zeytin yagi
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kara biber
1 cay kasigi kirmizi biber


YAPILISI

Un, zeytin yagi, limon suyu, tuz alabildigi kadar su ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir
Yarim saat dinlendirilir ve 4 bezeye bolunur
Bezeler ince acilir ve her tarafi yaglanir
Bohca gibi kapatilir ve buzdolabinda dinlendirilir
Ic malzemesi icin ispanaklar, sogan, tuz, kirmizi biber, kara biber ve zeytin yagi eklenir, karistirilir
Dinlenen hamurun bir tanesi alinir ve firin tepsisine gore acilir
Tepsi margarin ile yaglanir ve hamur yerlestirilir uzerine az yag surulur
Diger hamur da acilir ve tepsiye yerlestirilir
Uzerine ispanakli ic konur
Diger hamurlarda ayni sekilde ayri ayri acilir ve tepsiye yerlestirilir
Uzerine bolca yag surulur ve firinda 425 veya 225 derecede uzeri kizarasiya kadar pisirilir

Alıntı Yaparak Cevapla