Konu
:
Pırasalı Challah Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Challah Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Challah Ekmek
Pırasalı Challah Ekmek Tarifi - Pırasalı Challah Ekmek Nasıl Yapılır - Pırasalı Challah Ekmek Malzemeleri
Pırasalı Challah Ekmek
Malzemeler:
-500 gr Tam buğday unu
- 500 gr Kepeksiz beyaz buğday unu
-30 gr Taze maya
-12 gr Tuz
-10 gr Çörekotu
-120 gr Esmer şeker
-120 ml Ayçiçek yağı
-600 ml Soğuk su
-110gr Ay çekirdeği
-500 gr Prasa
-1 Adet Yumurta
Geniş bir kapta un, maya, çörekotu ve şekeri harmanlayın
İçine yağ ve suyu ekleyip 10 dakika yoğurun
Ayçekirdekleri, pırasa ve tuzu da ilave edip 4 dakika daha yoğurun
Hamuru 6 veya 9 eşit parçaya bölün
Üzerini örtüp 1 saat oda sıcaklığında bekletin
Hamur parçalannı uzunlamasına yuvarlayın ve her 3 parçayı örün
Yağlı kâğıtlı bir tepsiye koyun, üstünü kapatıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin
Pişirmeden bir saat önce tepsiyi fınnın alt bölümüne yerleştirin ve fınnı 180 dereceye ısıtın
Challah ekmeğine seyreltilmiş yumurtayı sürün ve üzerine ayçekirdekleri serpiştirin
Ekmek pişmeye hazır hale geldiğinde, fınnın içini nemlendirmek için birkaç parça buz yerleştirin
Ekmek altın rengi alana kadar 30-35 dakika pişirin
Pişme esnasında fırının kapağını kesinlikle açmayın
Tel bir ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul