Konu
:
Koyun Peyniriyle Doldurulmuş Domatesli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Koyun Peyniriyle Doldurulmuş Domatesli Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koyun Peyniriyle Doldurulmuş Domatesli Ekmek
Koyun Peyniriyle Doldurulmuş Domatesli Ekmek Tarifi - Koyun Peyniriyle Doldurulmuş Domatesli Ekmek Nasıl Yapılır - Koyun Peyniriyle Doldurulmuş Domatesli Ekmek Malzemeleri
Koyun Peyniriyle Doldurulmuş Domatesli Ekmek
1 Kg Un
-300 gr ezilmiş domates
-10gr
tane karabiber
-Adaçayı yaprağı
-45 ml
zeytinyağı
30 gr taze maya
- 400 gr Su
10 gr kişniş tohumu
Pişirmeden en az 1 saat önce fınnı 230 derceede ısıtın
Büyük bir kapta un, domates, karabiber, adaçayı, zeytinyağı ve mayayı ellerinizle kanştırın
Suyu ekleyip hamur elastikleşene kadar 8 dakika yoğurun : ve kişnişi ekleyip 4 dakika daha yoğurun
Hamuru iyi yağlanmış bir kâseye koyup, üstünü kapatın ve oda sıcaklığında bekletin
İyi unlanmış bir zeminde hail açın ve yaklaşık 1 santim kalınlığında yuvarlak bir şekil verin
Ufalanmış peyniri, adaçayı yapraklarını serpiştirin ve turu yuvarlayın
Yuvarlanmış hamuru 2-3 eşit parçaya ayırın ve üstünü plastik kağıtla örtüp 30 dakika unlu zeminde bekletin
Yağlı kâğıtlı tepside 30 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul