Konu
:
Katıklı Mısır Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Katıklı Mısır Ekmeği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katıklı Mısır Ekmeği
Katıklı Mısır Ekmeği Tarifi - Katıklı Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır - Katıklı Mısır Ekmeği Malzemeleri
KATIKLI MISIR EKMEĞİ
Ekmek İçin:
300 gr
un
75 gr
mısır unu
1 çay kaşığı tuz
15 gr
maya
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 bardak sıcak su
Katık için:
900 gr
çarliston biber
3 diş sarmısak
4 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı küçük doğranmış salatalık turşusu
100 gr
zeytin
YAPILIŞI:
Bir kap içinde unu, mısır ununu ve tuzu karıştırınız
Mayayı ilave edip, sıcak suyla yoğurmaya başlayınız
Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurunuz
Unlanmış bir satıhta yuvarlayarak iri bir beze yapınız
Bu bezenin üstünü örterek serin bir yerde 10-15 dakika dinlendiriniz
Hamuru dinlendirdikten sonra iki bezeye bölünüz
Bastırarak bir süre daha yoğurup, 15 santim çapında bir yassı ekmek şekli veriniz
Yağlanmış fırın tepsisine ekmeklerinizi yerleştiriniz
Üzerine fırçayla zeytinyağı sürünüz
Ilık bir yerde ekmekler kabarıncaya kadar 35 dakika kadar hamurları tepsi içinde dinlendiriniz
Fırınınızı 200 dereceye getirip ısıtınız
Kabaran hamurların üzerine ikinci kez fırçayla zeytinyağını sürünüz
Hamurların üzerine bir miktar mısır unu serperek, tepsiyi fırına veriniz
30-35 dakika, gevrekleşinceye kadar pişiriniz
Bu ara katığın hazırlığına geçiniz
Çarliston biberleri hafifçe ateşte kızartınız
Yanan kabuklarını soyunuz
Küçük küçük doğrayıp havanda dövünüz
Dövülmüş sarmısak, maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, salatalık turşusu ile karıştırınız
Zeytinlerin üzerine dökünüz
Mısır ekmeği ile beraber yiyiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul